Όσοι έχουν smartphone κάνουν πιο πολύ σεξ

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές

Οι έφηβοι που έχουν smartphones έχουν πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή, σε σχέση με όσους έχουν ακόμη κινητά παλαιάς τεχνολογίας, αναφέρει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, οι έφηβοι που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν να κάνουν σεξ με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο, συγκριτικά με όσους δεν μπαίνουν στο ίντερνετ από το κινητό τους.

Μάλιστα, οι ερευνητές τονίζουν ότι όσοι έχουν smartphones έχουν γενικότερα περισσότερες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά πιο ενεργοί και να δεχτούν προτάσεις για «συνεύρεση» με κάποιον από το διαδίκτυο.

Η μελέτη τους παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού για τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει ο ερευνητής Eric Rice από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του πανεπιστημίου, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εφήβων πλέον διαθέτει smartphones δε σημαίνει ότι οι νέοι θα εμπλακούν απαραίτητα με επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, αλλά ότι τουλάχιστον αυξάνουν τις πιθανότητες να συμβεί.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να βρουν τρόπο να ελέγξουν την πρόσβαση των παιδιών τους στο διαδίκτυο και μέσω των κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο μέσα από τους υπολογιστές στα σπίτια τους.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει να έχει ένας έφηβος πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Δεν το λέω για να τρομάξουν οι γονείς, αλλά για να το έχουν στο νου τους» πρόσθεσε.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.840 μαθητές γυμνασίου στην περιοχή του Los Angeles, τη σχολική χρονιά 2010-2011.
Το 5% αυτών δήλωσε ότι είχε αναζητήσει ερωτικό σύντροφο μέσα από το διαδίκτυο ενώ το 17% παραδέχτηκε ότι είχε δεχτεί αντίστοιχη πρόταση.

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές
www.alepouditsa.gr

σxόλια αναγνωστών

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ : 6
 • bigakis
  Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, 22:23
  Δύο έχω και δεν κάνω. Τι συμβαίνει?

  20

 • Ανενεργός χρήστης
  Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 08:36
  ΜΠΙΚΑΚΗ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....

  00

 • istosgl
  Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 20:06
  δε μπορει πρεπει να είναι χαλασμένα

  00

 • istosgl
  Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, 20:26
  εγώ ξέρω ότι περισσοτερο σεξ κάνουν αυτοί που έχουν όρεξη..

  20

 • Ανενεργός χρήστης
  Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 08:37
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 102 ΚΙΛΑ....

  00

 • zagna
  Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, 17:46
  Καλά μιλάμε για πολύ κουτόχορτο χαχαχαχαχα Τι άλλο θα σκαρφηστούνε για να πουλήσουν τα στοκ και να βγάλουν τα καινούρια στη φόρα....

  02

*#160;
 
 
 
 
 

follow us on facebook

 
 
 

τελευταία νέα