Προχωράει στην επόμενη φάση η κλινική μελέτη για τον εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του τρίτου σε συχνότητα, μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου, καρκίνου στις γυναίκες.

Ο ομογενής Νικ Γκάτσιος, διευθύνων σύμβουλος της HealthLinx, πήρε την έγκριση από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας να προχωρήσει στην επόμενη φάση κλινικών δοκιμών που θα γίνει σε συνεργασία με το «Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών» (Royal Women’s Hospital) της Μελβούρνης, το νοσοκομείο «Μάτερ» (Mater Hospital) της Κουϊνσλάνδης, καθώς και με τη συνδρομή επιστημόνων από τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη.

“Αισιοδοξούμε πως και οι νέες κλινικές δοκιμές θα έχουν την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες”, είπε ο κ. Γκάτσιος ο οποίος διευκρίνισε ότι “πως θα πάρει καιρό έως ότου να είναι διαθέσιμη η νέα μέθοδος”… “Πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη, για την οποία εργαστήκαμε πολλά χρόνια. Ελπίζουμε να είναι μια μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά του καρκίνου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας”, πρόσθεσε ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Γκάτσιος υπενθύμισε πως η εταιρεία HealthLinx ανακάλυψε μια αιματολογική εξέταση, με την οποία μπορεί να εντοπίζεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στα πρώτα του στάδια.