Η διάθεση για σεξ και η ποιότητα του οργασμού εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όμως μια κοινή διαταραχή φαίνεται να σκοτώνει τη σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά δημοσίευσαν έρευα στο περιοδικό Elevier’s Journal of Psychosomatic Research και σύμφωνα με τη New York Post μελέτησαν 1.266 ενήλικες με μέση ηλικία 45 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αϋπνία ευθύνεται για την έλλειψη διάθεσης για σεξ, ειδικά στις γυναίκες και μάλιστα μπορεί να χαλάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του οργασμού τους. Συγκεκριμένα, οι μισές που πάλευαν με την αϋπνία είχαν πρόβλημα να φτάσουν σε οργασμό και βίωναν συνολικά χαμηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση, σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τρίτο των μη ικανοποιημένων γυναικών που δεν υπέφεραν από κακό ύπνο.

Ζευγάρι ξαπλωμένο στο κρεβάτι μακριά ο ένας από τον άλλο

Επίσης, οι άνδρες με έλλειψη ύπνου αντιπροσώπευαν το 23% των ατόμων που ανέφεραν προβλήματα με την κορύφωση και τη συνολική δυσαρέσκεια, ενώ μόνο το 12,5% των ανδρών με αυτά τα προβλήματα δεν ανέφεραν ότι είχαν αϋπνία.

«Οι γυναίκες είχαν περίπου το διπλάσιο ποσοστό τόσο σεξουαλικής δυσλειτουργίας όσο και αϋπνίας από αυτό που αντιμετώπιζαν οι άνδρες», είπε χαρακτηριστικά ο Dr Wilfred Pigeon από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Έτσι, οι ειδικοί συνέστησαν ότι χρειάζεται ένας ποιοτικός ύπνος έξι-οκτώ ωρών το βράδυ και πρότειναν οι άνθρωποι να αποφεύγουν οθόνες κινητών ή της τηλεόρασης, πριν πέσουν στο κρεβάτι. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακτήσουν τόσο την ενέργεια που χρειάζονται, όσο και την όρεξη για σεξ που θα έχει μειωθεί σημαντικά.