Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που επανήλθε στη δημοσιότητα με την έναρξη της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ξένιας-Ζευς» το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει γίνει θέμα συζήτησης αλλά και εντάσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αλλά και εκείνοι της επαρχίας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με κυρίαρχο την εγκληματικότητα, σχολιάζουν, ποικιλοτρόπως το θέμα. Και φυσικά ζητούν την άμεση επίλυσή του.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης σχολιάζει στο newsbeast.gr και ο κ. Κ. Παπαδημητρίου με κείμενο που απέστειλε. Στο κείμενό του κάνει λόγο για «βαριές διώξεις στους υπευθύνους» και λέει ότι θα έπρεπε να υπάρξει και ποινή σε εκείνους που ενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε λαθρομετανάστες τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι τα σπίτια τους είναι κλειστά.

«Βαριές διώξεις για όλους τους εμπλεκόμενους σε διακινητές-μεσολαβητές-εργοδότες-ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σε όσους έχουν έστω και απλή συναλλαγή σε δημόσιους χώρους.

Βαριές διώξεις πρέπει να έχουν και οι έμποροι που πωλούν τα προϊόντα που εμπορεύονται οι μετανάστες με απόδειξη λιανικής.

Όλο το χρόνο εργοδότες εκμεταλλεύονται χιλιάδες μετανάστες με την ανοχή του Κράτους από τα χωράφια μέχρι πολυτελείς χώρους εστίασης και διαμονής.

Δεκάδες ιδιοκτήτες ενοικιάζουν με καταβολή ημερήσιου τμήματος τρώγλες στο κέντρο και στην περιφέρεια ενώ δηλώνουν τα διαμερίσματά τους κλειστά ή ξενοίκιαστα. Πρέπει να τους επιβάλλουν την κατάθεση των πλήρη στοιχείων στα αστυνομικά τμήματα και όταν δεν έχουν κανένα χαρτί να διώκεται και ο ιδιοκτήτης.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των διαμερισμάτων είναι επίσης υπεύθυνοι για την προσέλευση των χιλιάδων μεταναστών.

Έρχονται σε μια νύχτα από τα σύνορα και την επόμενη μέρα βρίσκονται σε δουλειά. Αδήλωτοι σε εργασία, σε χώρους παραμονής και περιφερόμενοι σε χώρους και τόπους που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η περιφέρεια που με την σύμφωνη γνώμη (στραβά μάτια) των Αρχών μέχρι τη λήξη συγκομιδής εποχιακών προϊόντων, εκμεταλλεύονται μετανάστες για τα προϊόντα και με το τέλος της συγκομιδής, τους στέλνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα».