Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται και σήμερα αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να κατασκηνώνουν εκεί. Οι αστυνομικοί συνοδεύονται από μεταφραστή, ο οποίος εξηγεί στους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να στήσουν σκηνές στην πλατεία και τους κατευθύνει προς τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν γνωρίζουν πώς να πάνε στις δομές φιλοξενίας και αναζητούν καταφύγιο σε παρακείμενες πλατείες ή στο Πεδίον του Άρεως, όπου οι σκηνές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν και σήμερα την πλατεία Βικτωρίας.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο επιβατηγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας 2.651 μετανάστες

Νωρίς το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου και επιθεώρησε τον χώρο. Υπολογίζεται ότι σήμερα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου βρίσκονται 800 πρόσφυγες και μετανάστες και σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 άτομα.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr…

Η εικόνα της πλατείας Βικτωρίας σήμερα

platitm1

platitm2

platitm3

platitm4

platitm5

platitm6

platitm7

Οι πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

platitm8

platitm9

platitm10

platitm11

platitm12

platitm13

platitm14

platitm15

platitm16

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος