Τους κινδύνους που διατρέχουν να θανατωθούν τα αδέσποτα επισημαίνει σε επιστολή του στο newsbeast.gr ο αναγνώστης, Κ. Ε. από τα Τρίκαλα.

Στο κείμενο που ακολουθεί, εξηγεί τα «γιατί».

«Αδέσποτος= Ο χωρίς αφεντικό ή που δεν είναι γνωστό το αφεντικό του.

Σκύλοι εκεί τώρα αδέσποτοι μόνον βαβίζουν (Α. Κάλβος). Συνήθως γίνεται αναφορά για αδέσποτα σκυλιά «εδήχθη υπό αδέσποτου κυνός» αλλά και για άλλα ζώα ή πράγματα, «έφαγε αδέσποτη σφαίρα στο δόξα πατρί και έμεινε στον τόπο» ,αλλά και για ανθρώπους, «από τότε πού έμεινε άνεργος γυρίζει σαν αδέσποτο σκυλί στα τσιπράδικα πού ναι γύρα απ’ το ποτάμι» και παλιά ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν τα αδέσποτα σκυλιά. Ο Νόμος 4039/2012 με την τροποποίηση του εισάγει τον όρο επιθετική στάση του ζώου, επιθετική συμπεριφορά, επιθετικό ζώο. Έτσι άπαξ και χαρακτηριστεί ένα ζώο επιθετικό και έχει σημασία από ποιόν, διατρέχει τον κίνδυνο να θανατωθεί από τον «αμυνόμενο» ή
να παραπεμφθεί προς ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

Προφανώς μετά την επανεμφάνιση της λύσσας, η οποία μάλλον ποτέ δεν είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα, απλώς δεν αναφέρθηκαν περιστατικά, δεν διεγνώσθησαν ή πράγμα απίθανο αφελώς αποκρύπτηκαν για να μη χαλάσει η εικόνα, το image, προφανώς λοιπόν μετά την αποτυχία του σχεδίου βομβαρδισμός με δολωματικά εμβόλια, τίθενται σε εφαρμογή πιο σίγουρα μέτρα και φθηνά, θανάτωση, εκτέλεση, ευθανασία πράγμα το οποίο είναι συμβατό με την βασική αρχή της ελάσσονος προσπάθειας και της ήσσονος κοπώσεως. Τι να κάνουμε , ας είναι κι έτσι, προκειμένου να μην ξοδευτούν χρήματα για την ριζική και βαθιά αντιμετώπιση των μεταδοτικών νοσημάτων, άλλωστε υπάρχουν και πιο δυσάρεστες επιλογές, υπό το κράτος πανικού οικονομικής καταρρεύσεως ευρισκόμενοι να ψηφιστεί χωρίς ασφαλή κριτήρια ο νόμος περί ευθανασίας και να υπάρξει μαζική απώλεια φορολογητέας ύλης».

Το newsbeast.gr ανοίγει το μεγάλο θέμα των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας. Μπορείτε να στείλετε τις απόψεις σας στο [email protected] ή να προβάλλετε τις δραστηριότητές σας σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.