Χρόνιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν οι σχολικές αίθουσες του ακριτικού νησιού της Λέρου ως προς το μάθημα της πληροφορικής καθώς υπήρχε ανεπάρκεια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το σχετικό αίτημα του δημάρχου του νησιού Μιχάλη Κόλια για εξοπλισμό των τάξεων με κομπιούτερ βρήκε ανταπόκριση από το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς το θέμα ανέλαβε ο Γρηγόρης Δημητριάδης και έτσι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ολοκαίνουργιοι υπολογιστές περίμεναν τους μαθητές προκειμένου να εισέλθουν στον ψηφιακό κόσμο.

Ο δήμαρχος του νησιού θεώρησε σκόπιμο να ευχαριστήσει δημοσίως τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς επίσης και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη «για την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Λέρου, για τη δωρεά δώδεκα (12) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και περιφερειακών συστημάτων (κάμερες κλπ). Οι εν λόγω Η/Υ διενεμήθησαν στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία:

1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΝΤΩΝ ΛΕΡΟΥ – ΤΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΡΟΥ – ΤΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ – ΤΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ ΛΕΡΟΥ – ΤΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

Η πολύτιμη αυτή δωρεά του τεχνολογικού εξοπλισμού, θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο το σημαντικό παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών του νησιού της Λέρου, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τις αίθουσες πληροφορικής των σχολείων μας. Εκ μέρους της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Λέρου, εκφράζω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για αυτή την ενέργεια η οποία γίνεται προς όφελος των μικρών μαθητών των Σχολείων μας».