Στάση εργασίας και συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησαν καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Οι καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, απείχαν από την εργασία τους από τις 12.00 ως τις 14.00 και πραγματοποίησαν καταλήψεις στις διευθύνσεις της ανατολικής και της δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνάδελφοί τους σε διαθεσιμότητα και μαθητές.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους διευθυντές των διευθύνσεων να «πάρουν θέση» για τα προβλήματα στην τεχνική εκπαίδευση, καθώς και για την εκ νέου επιστροφή σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσων καθηγητών είχαν επιστρέψει με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ.

Οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι υπάρχουν «πολλές χαμένες ώρες κάθε εβδομάδα» στην τεχνική εκπαίδευση και μάλιστα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. «Η νέα απομάκρυνση των συνάδελφων θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν με ωρομισθίους», τόνισαν.

Την Παρασκευή το μεσημέρι οι ΕΛΜΕ προγραμματίζουν νέα διαμαρτυρία έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.