Η Διαχείριση Έργου (Project Management), ως βασική επαγγελματική δεξιότητα, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες Επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, ώστε να ανταποκριθούν πειστικά στις σύγχρονες προκλήσεις ενός άκρως ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. 

Η κορυφαία Εταιρεία Εμπορίας Καυσίμων ΕΚΟ ABBE,  μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, επέλεξε την Ελληνοαμερικανική Ένωση για την εκπαίδευση των στελεχών της γύρω από βασικές Αρχές και βέλτιστες πρακτικές Διαχείρισης Έργου, με βάση τη μεθοδολογία PM² της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώθηκε ειδικό διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΚΟ.

Κεντρικός στόχος της εκπαίδευσης, ήταν η διαμόρφωση και ενίσχυση μιας ενιαίας κουλτούρας διαχείρισης έργων. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε την οργανωτική δομή ενός έργου, διαδικασίες έναρξης και σχεδιασμού, χρονοπρογραμματισμού, εκτίμησης κόστους, σύνταξης προϋπολογισμού, οργάνωσης, στελέχωσης και διοίκησης ομάδων έργων, διακυβέρνησης και επικοινωνίας, διαχείρισης κινδύνου, ελέγχου και ολοκλήρωσης έργων. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιείχε πληθώρα πρακτικών εργασιών για την καλύτερη απορρόφηση, αλλά και την αξιοποίηση κατάλληλων εφαρμογών και εργαλείων, με βάση τις ιδιαιτερότητες των έργων της Εταιρείας. 

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν στελέχη Τεχνικών Διευθύνσεων, Marketing και Πωλήσεων της ΕΚΟ ABBE.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Χαράλαμπος Βασιλείου, έμπειρος Project Manager, ειδικός εκπαιδευτής και πιστοποιημένoς PM² Trainer από το φορέα πιστοποίησης PM² Alliance.  Ο κ. Βασιλείου, όπως και όλη η ομάδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι σημαντικές εταιρείες, όπως η EKO ΑΒΕΕ, επέλεξαν τα προγράμματα Project Management PM² Essentials, της Ελληνοαμερικανικής  Ένωσης για την εκπαίδευση των στελεχών τους.

Περισσότερα στοιχεία για αυτή τη συνεργασία: hau.gr/el-gr/training/news/2023/12/ekpaidefsi-project-management-stin-eko-helleniq