Ο Αύγουστος τελείωσε, ο Σεπτέμβριος έφτασε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρεται για ακόμη μια φορά στις προβλέψεις ξένων μετεωρολόγων στο πρακτορείο Bloomberg για «ακραίο καύσωνα» στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η πρόγνωση αυτή πήγε πανηγυρικά στον… «κουβά».

«Τελευταία ημέρα του Αυγούστου σήμερα και τελικά δεν ήρθε ποτέ εκείνος ο πανίσχυρος καύσωνας (που “έταξαν” ξένοι Μετεωρολόγοι στο Bloomberg) όπου μετά τις 15 Αυγούστου θα “έκαιγε” όλη τη Μεσόγειο αλλά και την Ελλάδα, με θερμοκρασίες ακόμα μεγαλύτερες του 15νθήμερου καύσωνα του Ιουλίου.

Άλλη μια μεσο-μακροπρόθεσμη πρόγνωση λοιπόν που έκανε “κρότο” στα ΜΜΕ, που αναστάτωσε τον κόσμο, που ίσως επηρέασε τον τουρισμό αλλά που τελικά κατέληξε θριαμβευτικά στον κουβά λόγω των τεραστίων διαστάσεων της αποτυχίας της.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε δημοσιεύματα, ξένα η Ελληνικά, και που θα αναφέρουν επικείμενες ακραίες ή μη καιρικές συνθήκες για μετά από 15-20, 30 μέρες ή ακόμα και μετά από 2-3-4 μήνες, απλά προσπεράστε τα χαμογελώντας.

Το ρίσκο για τον καιρό πρέπει να έχει όρια, άντε να φτάνει το πολύ μέχρι τις 7-8 μέρες. Από εκεί και πέρα επικρατεί χάος. Και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η τεράστια αποτυχία αυτής της είδησης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟΝ… "ΚΟΥΒΑ" Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ BLOOMBERGΤελευταία ημέρα του Αυγούστου σήμερα και τελικά…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Thursday, August 31, 2023