Δύσκολη παραμένει για ακόμη μία ημέρα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη που πλήττεται από την πύρινη λαίλαπα. Οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς είναι συνεχείς ενώ δεν υπάρχει νέα εστία.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (25/8) η ΕΡΤ και ο ανταποκριτής της Δημήτρης Σταματάκης: «Υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, σε διάφορες περιοχές, που δημιουργούν μικρά μέτωπα τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μεγάλες ζημιές στο πέρασμά τους».

«Το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξαναπήρε φωτιά ένα κορμός που υπήρχε με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση. Μάλιστα οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να φοβούνται αφού στην ουσία ξαναζούσαν αυτό που έζησαν και τις προηγούμενες ημέρες» ανέφερε ο δημοσιογράφος τονίζοντας πως σημειώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις με τις χειρότερες να είναι στην περιοχή της Δαδιάς, όπου μεταξύ άλλων κάηκαν και οι Κατρατζήδες, ένας Δασικός Χώρος Αναψυχής μέσα στο δάσος, ενώ κινδύνευσε και το χωριό. Φωτιές επίσης σημειώθηκαν και στις περιοχές Ιτέα, Κοίλα, Τριφύλλι μεταξύ άλλων.

«Υπάρχουν πολλά ακόμη μικρά μέτωπα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στην βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης ή στην περιοχή Νίψα είναι μερικά από αυτά» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Άμεσα κινήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία εκτός από τα ελληνικά στην περιοχή επιχειρούν και από Αλβανία, Τσεχία και Ρουμανία.

Στον ανακριτή ο άνδρας που συνελήφθη για την παράνομη κράτηση 13 ατόμων

Στις 10:00 οδηγείται στον ανακριτή ο άνδρας που συνελήφθη για την παράνομη κράτηση 13 μεταναστών προκειμένου να αποφασιστεί αν θα οριστεί δικάσιμος ή θα αφεθεί ελεύθερος, σημείωσε ο Δημήτρης Σταματάκης.

«Οι παράτυποι μετανάστες έχουν ήδη καταθέσει ήδη, δεν έχουμε μάθει το περιεχόμενο αυτών των καταθέσεων, αλλά σίγουρα δεν θα ισχυρίζονται ότι ήρθαμε εδώ σαν Αλεξανδρούπολη για να βάλουμε φωτιές. Αυτό το οποίο ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι. Και ένα ερωτηματικό το οποίο απομένει θα το δούμε σε λίγη ώρα. Δηλαδή θα φτάσουμε στα δικαστήρια, θα μαζευτεί κόσμος. Τη θέση του συγκεκριμένου υπέρ του κατηγορουμένου»