Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη Βοιωτία. Η φωτιά από το μέτωπο της Υλίκης πέρασε στα Βάγια και κατακαίει χωράφια και χαμηλή βλάστηση έκτασης τριών χιλιομέτρων πίσω από το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

Τεράστιο χαρακτηρίζεται το μέτωπο της Βοιωτίας από το Ταρσό ως το Κυριάκι, όπου μέχρι τις 23.30 χθες το βράδυ είχαν εκκενωθεί 9 οικισμοί. Το μέτωπο στον Πρόδρομο έχει περάσει το βουνό και αυτή την ώρα καίει πουρνάρια από την πλευρά της Ζάλτσας, οπισθοδρομόντας καθώς φυσάει αντίθετα ο αέρας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο οικισμός είναι μακριά και δεν υπάρχει κίνδυνος, όπως μετέδωσε ο Κώστας Νούσης, ενώ στο σημείο επιχειρεί ένα και μοναδικό ελικόπτερο εν μέσω ριπών από τους ανέμους που προσπαθεί να συγκρατήσει το μέτωπο πριν ενωθεί με αυτό που ξεκίνησε από τον Ταρσό.

Οι αναζωπυρώσεις ήταν ολονύκτιες, αλλά νωρίτερα επικρατούσεαισιοδοξία καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλές ώρες που δεν φαινόταν φλόγα στο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη, η φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα σε χαράδρα στο Κυριάκι έσβησε μόνη της γύρω στις 6 το πρωί. Ο αέρας, όπως ακούγεται και στο βίντεο, παραμένει στα 7 Μποφόρ, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας είπε ότι άλλαξε κατεύθυνση κι αυτό έφερε τύχη, αφού για πρώτη φορά δεν υπήρχαν φλόγες ύστερα από δύο δραματικές ημέρες.