Με 27 κουνέλια ζούσε μία γυναίκα στο διαμέρισμά της, στη Θεσσαλονίκη, τα οποία τελικά κατέληξαν σε φιλοζωική. Το εν λόγω άτομο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υιοθέτησε ένα ζευγάρι κουνέλια για να έχει παρέα το ένα το άλλο, αλλά σύντομα φάνηκαν τα αποτελέσματα.

Τα ζώα άρχισαν να αναπαράγονται και τελικώς βρέθηκε να έχει 27 κουνέλια μέσα σε ένα διαμέρισμα 50-60 τ.μ.

Συγγενικό του πρόσωπο, κρίνοντας πως η κατάσταση στο σπίτι έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου, αποφάσισε να καλέσει τη φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, η οποία τα περισυνέλεξε.

Εθελοντές πήγαν στον χώρο και η μυρωδιά – όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και όλο το κτίριο – ήταν ενδεικτική του προβλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην κρατική τηλεόραση ο εθελοντής της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης άγριων ζώων, Στέλιος Γερονυμάκης, πήγαν στο διαμέρισμα 5 άτομα και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να πιάσουν τα κουνέλια με απόχες.

«Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε με απόχες. Γιατί τρέχουν, πηδούν» είπε, χαρακτηριστικά.

Τα 19 από τα 27 κουνέλια είναι στο ζωολογικό πάρκο και ήδη υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για υιοθεσία, μερικές από τις οποίες και για ζευγάρι.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δώσουν ζευγάρι, εκτός εάν ο νέος κηδεμόνας δεχθεί να γίνει πρώτα στείρωση των κουνελιών.

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για συνηθισμένη περίπτωση. «Αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε… 27 κουνέλια!».

Αναφέρθηκε και σε όσα διαπίστωσαν τα μέλη της φιλοζωικής τη στιγμή που πήγαν στο διαμέρισμα:

«Ειδοποιηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ιδιοκτήτη ότι η κατάσταση ξέφυγε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε, είχε ξεφύγει από το όριο της φιλοζωίας».