Το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησε στην Πάρο αρχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ του εξωτερικού και η Der Standard αναφέρει ότι οι κάτοικοι επαναστατούν κατά των beach bar που κλείνουν τις παραλίες με ξαπλώστρες.

Συγκεκριμένα, η derstandard.at αναφέρει πως η διαμαρτυρία δεν στρέφεται κατά των τουριστών, αλλά κατά των αναρίθμητων παράνομων και ημιπαράνομων beach bars, των οποίων οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες κλείνουν τις παραλίες.

Στις αρχές Μαΐου, με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε εγκύκλιο στους εισαγγελείς όλης της χώρας, με την οποία ζητούσε αυστηρή παρέμβαση. Στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, οι οποίες είναι ούτως ή άλλως δημόσιες. «Η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει ιδιωτικές παραλίες», αναφερόταν στην εγκύκλιο.

Οι διαδηλωτές της Πάρου, που τα μέσα ενημέρωσης βάφτισαν «κίνημα της πετσέτας», θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προηγούμενο στην Ελλάδα, επειδή το φαινόμενο της παράνομης εξάπλωσης των μπαρ στις παραλίες ενοχλεί πολλούς Έλληνες. Ήδη, οι διοργανωτές λαμβάνουν τεράστια ενθάρρυνση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φανεί εάν το κίνημα θα εξαπλωθεί και πέρα από την Πάρο.