Πυροσβέστες από την Αττική, τη Μακεδονία και τα νησιά επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά τη δεκαήμερη μάχη που έδωσαν ενάντια στις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στη Ρόδο. Αποκαμωμένοι από την κούραση, οι πυροσβέστες μπήκαν στο πλοίο και αποκοιμήθηκαν στο πάτωμα φορώντας την στολή τους.

«Το πρόβλημά μας να είναι και η επιστροφή των υπαλλήλων. Να μην κοιτάμε μόνο να τους πάμε στη φωτιά. Το Εθνόσημο δεν είναι για το πάτωμα. Το Εθνόσημο είναι να το φοράμε περηφάνια. Οι συνάδελφοι έδωσαν τα πάντα» είπε στην κάμερα του Alpha ο κ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας.

Άυπνοι για μέρες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες αποκοιμήθηκαν σε καρέκλες, τραπέζια και στο πάτωμα του πλοίου που τους μετέφερε καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, παρά τις προσπάθειες που έγινα δεν βρέθηκε καλύτερος τρόπος για να επιστρέψουν στις βάσεις τους, σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι πηγές της πυροσβεστικής αναφέρουν: «Έίχαν κατέβει στη Ρόδο εκατοντάδες πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα. Έγινε προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες επιστροφής αλλά λόγω της τουριστικής περιόδου και των κρατήσεων σε προηγούμενο χρόνο, σε όλες τις καμπίνες, δεν κατέστη δυνατό να γίνει κάτι καλύτερο».