Αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένη έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, απεγκλώβισαν μια γυναίκα που λιποθύμησε μέσα στο αυτοκίνητό της και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες προτού φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης (25/7), με την οδηγό να χάνει τις αισθήσεις ενώ οδηγούσε μπροστά από το προξενείο της Τουρκίας στην οδό Αγίου Δημητρίου. Βλέποντας την πορεία του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί έτρεξαν να δουν τι συνέβη και χωρίς δεύτερη σκέψη βοήθησαν τη γυναίκα.

Εκτελώντας τις εντολές του διμοιρίτη τους, έκαναν ότι έκριναν απαραίτητο για να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που κινδύνευε. Βρισκόταν στη θέση του οδηγού λιπόθυμη, έβγαζε αφρούς από το στόμα και είχε σπασμούς. Άμεσα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Έπειτα, επιχείρησαν να ανοίξουν τις πόρτες, αλλά όλες ήταν κλειδωμένες με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να σπάσουν το πίσω αριστερό παράθυρο και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες του οχήματος για να μπορέσουν να βοηθήσουν τη 46χρονη γυναίκα. Στη συνέχεια την ξάπλωσαν στο έδαφος και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες ακολουθώντας τις οδηγίες που τους έδωσε γιατρός του ΕΚΑΒ με τον οποίο βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία.

Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ. Διαπίστωσε ότι η 46χρονη ήταν αιμοδυναμικά σταθερή, είχε επικοινωνία αλλά ήταν αποπροσανατολισμένη. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.