Ανάμεσα στις στάχτες, τη μαυρίλα της καμένης γης και την απελπισία των τελευταίων ημερών λόγω των πυρκαγιών που έχουν κάνει στάχτη τη χώρα μία κίνηση ενός νεαρού παιδιού δίνει αχτίδα αισιοδοξίας.

Μάχη μάλιστα με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα δίνουν όλη τη νύχτα (25/7) οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τα περιορίσουν. Όπως έγινε γνωστό στην τελευταία βραδινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 63 νέες δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα δε, με τον πρώτο δορυφορικό απολογισμό στάχτη έγιναν πάνω από 107.000 στρέμματα γης από την πύρινη λαίλαπα που καίει για έβδομο 24ωρο στη Ρόδο, ενώ αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από drone, στις οποίες αποτυπώνεται το καταστροφικό έργο της φωτιάς στο νησί που ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά. Παραμένει να απλώνεται προς άλλες κατευθύνσεις λόγω του μικροκλίματος και των πυροστροβίλων που αναπτύσσονται, εξαιτίας της διαφοράς πίεσης από τις θερμές αέριες μάζες.

Και μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή, ένα νεαρό αγόρι αποφάσισε να ευχαριστήσει με πράξεις τους πυροσβέστες που με κίνδυνο της ζωής τους ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες και έτσι πήρε το ποδήλατό του και τους πήγε νερό να ξεδιψάσουν.

Ένας από τους εποχικούς πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα για την πρωτοβουλία του παιδιού αφήνοντας όμως παράλληλα αιχμές προς την κυβέρνηση. «Όταν σκάει μύτη μέσα στη ζέστη ένας πιτσιρικάς από το πουθενά, με ντάλα ήλιο, έχοντας κάνει πάνω από δύο χιλιόμετρα διαδρομή με το ποδήλατό του σε δρόμους που δυσκολεύονται ακόμα και 4χ4 να ανέβουν, λέγοντας σου “Σας ευχαριστώ που σβήσατε τη φωτιά, ήρθα να σας φέρω λίγο κρύο νερό να δροσιστείτε”, νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα.

Το ένα δέκατο της εκτίμησης αυτού του παιδιού να εισπράτταμε από την κυβέρνηση δεν θα είχαμε τα χάλια που επικρατούν στον κλάδο μας. Συγγνώμη αν είναι άκυρο απλά ήθελα να το μοιραστώ. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Όταν σκάει μύτη μέσα στη ζέστη ένας πιτσιρικάς από το πουθενά, με ντάλα ήλιο, έχοντας κάνει πάνω από δύο χιλιόμετρα…

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Sunday, July 23, 2023