Καθώς η Ελλάδα περνάει μια θερμική έξαρση, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, το σημερινό μελτέμι μοιάζει σαν όαση δροσιάς μέσα στον καύσωνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ζέστη θα ενταθεί ακόμα περισσότερο την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, υπάρχει λόγος για τον οποίο η ζέστη είναι σε έξαρση αυτές τις μέρες. Δείχνοντας μια φωτογραφία που απεικονίζει τα επίπεδα θερμοκρασιών στη χώρα, ο μετεωρολόγος εξηγεί πως ο αντικυκλώνας στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατώτερες στάθμες, οφείλονται για τις ζεστές μέρες που θα συνεχίσουν να επικρατούν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε πως «οι υψηλές τιμές του αντικυκλώνα στον Ευρωπαϊκό Νότο και η έντονη θερμή μεταφορά στις κατώτερες στάθμες, ιδιαίτερα την Παρασκευή και το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα οδηγήσουν σε μεγάλη διάρκεια της ζέστης».

Στη συνέχεια, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε το πότε θα αρχίσει να υποχωρεί η ζέστη, γράφοντας ότι «από ερχόμενη Δευτέρα και από τα Βόρεια διαφαίνεται υποχώρηση».