Με χιουμοριστική διάθεση απαντά στα όσα ακούγονται για τον καύσωνα Κλέων και ειδικότερα στο ερώτημα «εάν θα πεθάνουμε όλοι» ο μετεωρόλογος Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Ηρεμήστε παιδιά, Ιούλιος είναι» αναφέρει και ζητά από τους πολίτες να αφήσουν να κοκορέτσια και την ηλιοθεραπεία αυτές τις «καυτές» ημέρες.

Ο μετεωρολόγος του Alpha υπογραμμίζει πως ο καύσωνας θέλει προσοχή και όχι πανικό. Όπως δηλώνει όχι δεν θα πεθάνουμε όλοι και ζητά από τον κόσμο να προσέχει τι θα τρώει αλλά και τι θα πίνει.

«Κατ’ αρχάς, φροντίστε τις ημέρες του καύσωνα, επειδή θα σκάει ο τζίτζικας πραγματικά, να μην κάνετε ηλιοθεραπεία με ντάλα ήλιο. Φτάνει, μαυρίσατε τον Ιούνιο στις ταράτσες» επισημαίνει.

«Τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και ελαφρά γεύματα. Τι το θέλεις το κοκορέτσι με τέτοια ζέστη; Νερό άφθονο να πίνεις, όχι μόνο βότκες και σφηνάκια, έλεος! Το νου σας στα νήπια, τα ηλικιωμένα μέλη και τα ζωάκια. Κανονίστε να ακούσω ότι αφήσατε στο αυτοκίνητο παιδί ή ζωάκι. Αλίμονό σας! Μην ξεχάσετε να φοράτε καπέλο και μαύρα γυαλιά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.