Οι εικόνες από τα φέρετρα των δύο 18χρονων παιδιών που πέθαναν στην Ίο να μεταφέρονται πίσω στην Αθήνα, προκαλούν συγκίνηση. Φίλοι των παιδιών μαζεύτηκαν στο λιμάνι της Ίου και σχημάτισαν τιμητική φρουρά για τον Andrew και τον Max Wall.

Δεκάδες φοιτητές παρατάχθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του νησιού, καθώς οι σοροί του Andrew O’Donnell και του Max Wall επιβιβάστηκαν σε πλοίο με προορισμό την Αθήνα, ώστε να γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. Με τα κεφάλια σκυμμένα, πολλοί από τους νέους ήταν μαθητές κολεγίου του Δουβλίνου, όπου σπούδαζαν και οι δύο νέοι που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους.

Ορισμένοι από αυτούς τοποθέτησαν κίτρινα τριαντάφυλλα στα φέρετρα των δύο παιδιών, ως ένδειξη της φιλίας τους, ενώ άλλοι έκλαιγαν καθώς οι σοροί τους μεταφέρονταν από το Κέντρο Υγείας της Ίου στο λιμάνι, την Τρίτη.

Οι γονείς του Andrew και του Max ήταν, επίσης, στην Ίο για τον θλιβερό αποχαιρετισμό και συνόδευσαν τα φέρετρα των παιδιών στην Αθήνα, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας, τα οποία αναμένονται σε περίπου δέκα ημέρες.

Έλληνες αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι τα πρώτα ευρήματα έδειξαν ότι ο Andrew πέθανε μετά από πτώση και τραυματισμό στο κεφάλι. Η σορός του ανακαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, σε μια βραχώδη πλαγιά, κοντά στην περιοχή του λιμανιού. Ο Max πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μία ώρα αργότερα, αφού έμαθε την είδηση ενώ περπατούσε στην περιοχή του λιμανιού και κατέρρευσε στην είσοδο ενός στενού.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν, επίσης, ότι θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις στους δυο νεκρούς. Ο Andrew πιστεύεται ότι βρισκόταν σε νυχτερινή έξοδο με φίλους του στη Χώρα της Ίου.

Ωστόσο, το πτώμα του Andrew βρέθηκε σε θαμνώδη έκταση που βρίσκεται ακριβώς κάτω από ένα δημοφιλές ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ίου, σε μια περιοχή που η ελληνική αστυνομία είχε ήδη ψάξει αλλά δεν κατάφερε να τον βρει, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.