Μια παρέα νεαρών βρέθηκε για διακοπές στη Σέριφο και ενώ απολάμβανε τις ομορφιές του νησιού, είχαν μία απρόσμενη «συνάντηση» με καρχαρία. Συγκεκριμένα, η παρέα έκανε βόλτα με σκάφος όταν ξαφνικά είδε να περνάει δίπλα τους ένας καρχαρίας που έφτανε τα τρία μέτρα.

Ο καρχαρίας πλησίασε το σκάφος και η παρέα που βρισκόταν πάνω άρχισε να καταγράφει τις εικόνες. Το βίντεο ντοκουμέντο με την εμφάνιση καρχαρία στις θάλασσες της Σερίφου, προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Για την εμφάνιση καρχαριών στη χώρα μας μίλησε στην εκπομπή, ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας, ο οποίος έδωσε και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Όπως είπε ο καθηγητής δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά. «Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί. Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλα ήδη, αλλα η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές» είπε και πρόσθεσε πως οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι «να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».