Δηλώσεις έκανε ο πατέρας του 8χρονου αγοριού που πέθανε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε με υψηλό πυρετό και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι το έκτο θύμα στη χώρα από στρεπτόκοκκο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» δήλωσε ότι «την Παρασκευή το μεσημέρι ξεκίνησε με ελαφρύ πυρετό, του δώσαμε αντιπυρετικά, θεωρήσαμε ότι είναι κάτι απλό. Τα παιδάκια δεν τα πας κατευθείαν με το παραμικρό στο νοσοκομείο. Του δώσαμε αντιπυρετικό, θεωρήσαμε είναι ένα κρύωμα, κάτι».

«Όταν ξαναπήγαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, κάναμε εισαγωγή γιατί συνέχιζε τους εμετούς, μην πάθει αφυδάτωση, έτσι προληπτικά… Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και την Κυριακή το πρωί άρχισε να μελανιάζει. Είχε πυρετό, ό,τι έχει μία γαστρεντερίτιδα», είπε στη συνέχεια.

Έτσι, ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς», όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί όμως το παιδάκι έπαθε ανακοπή και κατέληξε.

Σημειώνεται, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.