Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη… άλλη μία μέρα που σηκωθήκαμε από το πρωί να πάμε στη δουλειά, εκνευριστήκαμε με την κίνηση στους δρόμους και με το που επιστρέψαμε σπίτι, απλά ξαπλώσαμε στον καναπέ χαζεύοντας την τηλεόραση. Η ρουτίνα της καθημερινότητάς, χωρίς να το καταλαβαίνεις σε ρίχνει ψυχολογικά και γι’ αυτό κάποιες φορές βοηθάει να τη σπάσεις πού και πού, ώστε να αναζωογονηθείς σωματικά και ψυχικά. Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις ο ίδιος συνειδητά αυτή την προσπάθεια, ενώ άλλες φορές μία καθημερινή βραδιά μπορεί να μετατραπεί από μόνη της σε γιορτή απλά με μία κίνηση.

Κάπως έτσι προκύπτουν και οι καλύτερες στιγμές, απρόοπτα! Είναι κάτι βράδια που μας βρίσκουν χαλαρούς στον καναπέ να χαζεύουμε στην τηλεόραση ή το κινητό μας, έτοιμους να μας πάρει ο ύπνος ακόμη και αν είναι μόλις 20:00. Παλεύοντας με τη βαρεμάρα σηκώνεσαι και κατευθύνεσαι στο ψυγείο να πιεις κάτι να σε ξυπνήσει και κάπως έτσι ξεκινάει η βραδιά να αλλάζει ρότα.

Ο καθένας έχει το δικό του τονωτικό, για εμάς αυτό το ρόλο τον έχει το τσίπουρο. Μία γουλιά του Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου είναι αρκετή για να μας φτιάξει το κέφι και να μας αφυπνίσει από τον λήθαργο της καθημερινότητας που είχαμε πέσει. Η γνώριμη γεύση του τσίπουρου μαζί με τη λεμονάτη και φρουτώδη επίγευση του Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου ξυπνάει κάτι μέσα μας και έπειτα αρχίζει μία αλυσιδωτή αντίδραση όπου κάθε μας κίνηση μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε μία συναρπαστική βραδιά.

Και επειδή τσίπουρο χωρίς μεζέ δε γίνεται, ετοιμάσαμε διάφορα πιάτα που το συνοδεύουν ιδανικά: τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες και αλοιφές για το Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού, κίτρινα τυριά και τηγανιά για το Δεκαράκι Μοσχάτο και ένα σαγανάκι που πάει άψογα με το Δεκαράκι Μαλαγουζιά.

Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε τη συνήθεια να μαγειρεύουμε περισσότερο απ’ όσο μπορούμε να φάμε, μας δίνεται η ευκαιρία να καλέσουμε φίλους και συγγενείς για να μοιραστούμε μαζί τους όλα τα καλούδια που ετοιμάσαμε.

Και αφού έχουμε μπει ήδη σε μία πιο γιορτινή διάθεση, το επόμενο βήμα είναι να ετοιμάσουμε το μπαλκόνι, να στρώσουμε το τραπέζι, να ανάψουμε λαμπάκια και κεράκια και να βάλουμε την κατάλληλη μουσική.

Με αυτά και με εκείνα, με μία απλή κίνηση όπως το άνοιγμα μίας φιάλης Δεκαράκι μονοποικιλιακό μετατρέψαμε μία απλή και βαρετή καθημερινή βραδιά σε μία απρόσμενη γιορτή!