Ο θάνατος του Γιάννη Βογιατζή έγινε γνωστός σήμερα το πρωί, σκορπώντας θλίψη για τον χαμό του τραγουδιστή. Ο ίδιος, τις τελευταίες ημέρες έδινε τη δική του μάχη με την υγεία του, καθώς νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όπως έκανε γνωστό η εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, η αιτία θανάτου του Γιάννη Βογιατζή είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια, καθώς το τελευταίο διάστημα, ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το νεφρό του. Μάλιστα, πριν περίπου 20 μέρες υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση στο νεφρό, η οποία του προκάλεσε επιπλοκές. Ως εκ τούτου, ο Γιάννης Βογιατζής έπαθε αποφρακτικό ειλεό και εκδήλωσε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Σήμερα το πρωί, η καρδιά του τον πρόδωσε και έτσι, ο Γιάννης Βογιατζής έφυγε από τη ζωή.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο γιός του Γιάννη Βογιατζή μίλησε για τις τελευταιές στιγμές του πατέρα του. «Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, είχε ένα πρόβλημα στο νεφρό του. Το αφαίρεσαν με λαπαροσκόπηση, αλλά είχε μετά επιπλοκές. Στο τέλος δεν άντεξε η καρδούλα του. Σήμερα το πρωί στις 6.45 στο νοσοκομείο τον είχαμε, ευτυχώς. Έκαναν ό,τι μπορούσαν οι γιατροί, ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν δύσκολα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Η εγχείρηση έγινε πριν από 15-20 ημέρες. Και μετά άρχισαν οι επιπλοκές και λόγω ηλικίας».

«Μου είπε πως είναι χορτάτος από τη ζωή, έζησε καλά τη ζωή του, όπως ήθελε αυτός», κατέληξε ο γιός του 89χρονου εκλιπόντα.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Γιάννη Βογιατζή, μετά τον θάνατό του, η σορός του θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.