Σαράντα τέσσερις μέρες μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης η 26χρονη Ανυσία Λιούρη. Η νεαρή κοπέλα ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλευόταν με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα, διασωληνωμένη και σε καταστολή στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων.

Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έχοντας πλήρη διαύγεια και αντίληψη αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πλέον, η 26χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της. Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» η πορεία της υγείας της.

«Αγαπητοί μου φίλοι, με χαρά σας ενημερώνω ότι η αγαπημένη μας Ανυσία, μόλις βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο όπου θα μπορεί να βρίσκεται και η μαμά της. Η Ανυσία μιλάει κανονικά, έχει πλήρη διαύγεια και αντίληψη. Θα γίνει καλά. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και τη συμπαράσταση», είχε αναφέρει ο πατέρας της όταν η 26χρονη βγήκε από τη ΜΕΘ.

Πώς σώθηκε από το δυστύχημα – Βρέθηκε έξω από το τρένο.

Η Ανυσία ήταν η σύντροφος του Βάιου Βλάχου, που σκοτώθηκε στα Τέμπη, με τον αδερφό του αγαπημένου της να δηλώνει στην εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως: «ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει».