Κλείνει οριστικά το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου μετά από τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας, καθώς εκεί φιλοξενούνταν κυρίως Κούρδοι, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μέλη του PKK.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το κέντρο δεν δέχεται νέους πρόσφυγες από το 2017, ενώ αποτελούσε σταθερό σημείο έντασης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, φιλοξενούσε 100 πρόσφυγες κυρίως Κούρδους που ανήκουν στο ΡΚΚ και τις οικογένειες τους. Έτσι, με αφορμή αυτό, η Τουρκία το είχε χαρακτηρίσει ως κέντρο εκπαίδευσης «Κούρδων τρομοκρατών».

Πλέον, οι μισοί από αυτούς έχουν συμφωνήσει να μεταφερθούν, όπως και ο δήμος του Λαυρίου, ενώ με τροπολογία το κέντρο θα στεγάζει τις δημοτικές υπηρεσίες. Έτσι, πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα, όπως αυτό της Μαλακάσας.

Επιπλέον, ο Τάσος Τέλλογλου είπε χαρακτηριστικά πως «οι άλλοι μισοί διαφωνούν, αλλά κανείς δεν θα τους ρωτήσει, επειδή τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα από την ζημιές, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και για την χώρα, επειδή η Τουρκία έδινε συμβολική σημασία».