Ένταση επικράτησε χθες (23/2) έξω από το ξενοδοχείο «Αίολις» στην Καστοριά, που ήταν σε διαδικασία κατάσχεσης, με την Αστυνομία να βγάζει σηκωτό τον ιδιοκτήτη. Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας και φίλοι της οικογένειας που έχανε την περιουσία της.

«Πραγματικά δεν έχω βιώσει ξανά τέτοιο πράγμα, είναι άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Η μισή αστυνομική δύναμη της Καστοριάς βρέθηκε εδώ για να βγάλουν έξω έναν 88χρονο άρρωστο άνθρωπο και την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του. Και με την χρήση σκληρής βίας έριξαν στο έδαφος τον γιο τους, τον χτύπησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα λες και ήταν ο χειρότερος εγκληματίας» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο primenews.press.

«Οι άνθρωποι έχουν δύο ξενοδοχεία, πήραν ένα δάνειο 500.000 για να τα ανακαινίσουν, όμως λίγο η οικονομική δυσχέρεια της χώρας, λίγο τα τρελά που βιώσαμε με τα lockdown, οδήγησαν αυτούς του ανθρώπους να έχουν πληρώσει μόνο το μισό ποσό και φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε».

Έξωση στην Καστοριά

Posted by Μπέτσκας on Thursday, February 23, 2023

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην Καστοριά, με την πρωτοφανή αστυνομική βία στην κατάσχεση επιχείρησης, είναι μόνο σκηνές από το μέλλον. Χθες ήταν ένα ξενοδοχείο, αύριο θα είναι χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Φρόντισε για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει με τον πτωχευτικό της την προστασία της πρώτης κατοικίας και πριμοδοτεί την ασυδοσία τραπεζών και funds» σημειώνει o ΣΥΡΙΖΑ.

«Σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ, που είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι, σύντομα θα γίνουν καθημερινότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν: Θέλουν προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια τους στους κάθε λογής Πάτσηδες;» καταλήγει η ανακοίνωση.