Την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου επί της Λεωφόρο Συγγρού στη Νέα Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι αποκολληθεί από την πρόσοψη και αιωρείται αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού τη Δευτέρα (23/1).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο σημείο βρέθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Κατά την επίσκεψή τους διαπιστώθηκε πως έχει προκύψει άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.