Την επέτειο των 30 ετών δυναμικής πορείας και ηγετικής της θέσης τον κλάδο γιόρτασε η Βίκος Α.Ε. Η επέτειος συνέπεσε με την παρουσίαση του νέου βιομηχανοστασίου στο Καλπάκι το οποίο διαθέτει δύο νέες γραμμές παραγωγής αναψυκτικών σε γυαλί και αλουμίνιο. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή της πορείας.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βίκος Α.Ε. κ. Πέτρος Σεπετάς, η εταιρεία κατάφερε παρά τις αντιξοότητες να κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, με πέντε υπερσύγχρονα εργοστάσια και καθετοποιημένη παραγωγή: «Εμείς, τότε, είδαμε την προοπτική και δημιουργήσαμε την ευκαιρία. Κάναμε την ιδέα, πράξη. Βάλαμε φιλόδοξους στόχους και τους πετύχαμε.».

Οι επιτυχείς επενδύσεις οδηγούν την εταιρεία σε ανοδική πορεία

Πλέον η Βίκος Α.Ε. είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Τα νούμερα εξάλλου μιλάνε από μόνα τους, αφού το 2021 ο τζίρος άγγιξε τα 91 εκατ. ευρώ και για φέτος η εκτίμηση της αύξησης είναι μεταξύ 18% – 20%. Εντυπωσιακό παράδειγμα της επιτυχίας της εταιρείας στον κλάδο αποτελεί η εικόνα του Βίκος Pink Grapefruit, ένα προϊόν που παρουσιάστηκε στην αγορά μόλις τον Μάρτιο του 2022, και πλέον έχει το 12,3% στο σύνολο της αγοράς, έχοντας κερδίσει την 3η θέση, ενώ με βάση τις υφιστάμενες επιδόσεις  εκτιμάται ότι μπορεί να ανεβεί στη 2η θέση ως το τέλος της χρονιάς.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των 32 γραμμών που διαθέτει η εταιρεία Βίκος στα εργοστάσια της ανέρχεται σε 421.000 μονάδες την ώρα. Με τις δύο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά σε συσκευασίες από γυαλί και από αλουμίνιο ολοκληρώνεται ένας κύκλος επενδύσεων 47 εκατομμυρίων της τελευταία επταετίας.

Συμβολή στην τοπική κοινωνία, οικονομία και το περιβάλλον

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το παρόν έδωσαν σημαντικά στελέχη της εταιρείας, καθώς και ο Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βασίλης Γοργόλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημαντική συμβολή της εταιρείας στην τοπική απασχόληση και το θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο ευρύτερος κύκλος των εργαζομένων ανέρχεται στους 650 ανθρώπους, με την εταιρεία να προαναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην Ήπειρο.

Παράλληλα, η Βίκος Α.Ε. εξελίσσεται σε μία εταιρεία τεχνολογίας, που θα συλλέγει και θα αξιοποιεί δεδομένα σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της: από την παραγωγή μέχρι τα logistics, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, σημαντική έμφαση δίνεται και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, αφού επενδύει σε ΑΠΕ, χρησιμοποιεί επιστρεφόμενες φιάλες και από το επόμενο έτος λανσάρει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων από rPET.   

Η Βικός Α.Ε. θα συνεχίσει να επενδύει τόσο στην παραγωγή, όσο και στις υποδομές και τα logistics, την ψηφιοποίηση και την ενέργεια, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό. 

Η εταιρεία Βίκος , παραμένει πιστή στις ελληνικές αξίες της τις οποίες και εμπεριέχει σε κάθε μπουκάλι και πλέον σε κάθε κουτάκι. Και συνεχίζει να δεσμεύεται για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, τον ανθρωποκεντρισμό, τον σεβασμό στο περιβάλλον, και τη φιλαλληλία που την χαρακτηρίζει.