Με μια εντυπωσιακή τελετή υποδέχθηκε ο Πειραιάς το Σάββατο την Αγία Ζώνη της Παναγίας, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της, το οποίο φυλάσσεται στην Μονή Βατοπαιδίου.

Το μοναδικό αυτό κειμήλιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος συνοδεία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος πιστών.

Στην τελετή από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, κα Κυριακή Μπουρδάκου, κα Αντωνία Καρακατσάνη, κ. Δημήτρης Καρύδης, κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, κ. Δημήτρης Αράπης και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Ακολούθησε πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου η Αγία Ζώνη τέθηκε σε προσκύνηση.

Η Αγία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας και εξέρχεται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε εν πομπεί, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Προκειμένου, μάλιστα, να προσκυνήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει μέχρι τότε ανοιχτός όλο το 24ωρο.