Από σήμερα θα αρχίσουν να επιδίδονται στους ναυτεργάτες τα φύλλα πορείας, μετά την πολιτική επιστράτευση που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεδρίασε χθες στον καταπέλτη του πλοίου «Κρήτη» και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η ΠΝΟ απέρριψε την πρόταση του υπουργού για τριήμερη αναστολή της απεργίας ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση, γιατί, όπως λέει, με εξαίρεση τις τρεις Ενώσεις Εφοπλιστών που έχουν ήδη υπογράψει, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση από την πλευρά των εφοπλιστικών ενώσεων, για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή των σχετικών Συλλογικών Συμβάσεων για το 2010.

«Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στην δημόσια υγεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αφετέρου, να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες, οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας.

Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση, οι νεκροί, να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας, για να ταφούν», είπε ο κ. Διαμαντίδης μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Σήμερα στις 18:00 το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτεργάτες στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.