Mε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργάτες και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους».

«Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, από «φθηνούς» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα».

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι ο αριθμός μόνιμων εργαζομένων μειώθηκε από το 2007 έως το 2013 κατά 29%, αντίθετα αυξάνεται το προσωπικό με άλλες μορφές εργασίας.

Οι εργάτες στους εργολάβους δούλευαν για λίγα ευρώ την ώρα και τα σωματεία επανειλημμένα έχουν καταγγείλει ότι η εταιρία, κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος, έχει προχωρήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας, με σοβαρές καθυστερήσεις ακόμα και στις εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων επισημαίνει το ΚΚΕ, καταλήγοντας «απαιτούνται τώρα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία».