Κινητοποίηση έξω από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιούν σήμερα φορείς, συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών και συλλογικότητες.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η κινητοποίηση την πρώτη μέρα της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής επέβαλε να ξεκινήσει η δίκη και να συνεχιστεί στις 7 Μάη. Χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων, οι δημότες του Κορυδαλλού, φοιτητές, μαθητές, ΑμεΑ, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος».

Σημειώνεται πως οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό. «Όχι η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό», αναγράφεται σε κάποια από τα πανό που έχουν αναρτηθεί στο σημείο της συγκέντρωσης.

Το αίτημα για μεταφορά της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε άλλο χώρο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος