Είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χώρα και για τη δημοκρατία, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις του έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Καμίνης, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή δεν δικάζεται για τις ιδέες της αλλά για τις εγκληματικές της πράξεις.

Ειδικότερα, εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Σήμερα έχω κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που αρχίζει σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Θα ήθελα να πω ότι είναι μια μεγάλη μέρα αυτή για τη χώρα και για τη δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν δικάζεται για τις ιδέες της, δικάζεται για τις εγκληματικές της πράξεις».

«Δικάζεται ειδικότερα για τις πράξεις υπονόμευσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και για μια σωρεία ρατσιστικών πράξεων σε βάρος μεταναστών. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο μια δικαίωση, γιατί, πριν από τρία χρόνια, αυτόν τον δρόμο της δίωξης της Χρυσής Αυγής, βάσει της συνταγματικής νομιμότητας, τον ανοίξαμε εμείς τότε με το γνωστό επεισόδιο των συσσιτίων. Εδώ θέλει λοιπόν σύμπνοια αποφασιστικότητα προπαντός όμως προσήλωση και εμπιστοσύνη στη δημοκρατία και τη νομιμότητα», πρόσθεσε.