Στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως οι πολιτικοί πρέπει να πιστεύουν στο Θεό, γιατί ο λαός πιστεύει, και αναφέρθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας:

«Ήρθε σαν παράδειγμα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είπε ότι σήμερα η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί ότι είναι τρεις οι πυλώνες που δημιούργησαν την Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, το ελληνικό πνεύμα και η χριστιανική πίστη. Εύγε! Και μακάρι να τα καταφέρει κι αυτός στις δικές του προσπάθειες εντός των αρμοδιοτήτων του».

Νωρίτερα είχε υπογραμμίσει: «Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στη Βουλή, πάρα πολλοί, που κάνουν το σταυρό τους. Κι όταν είναι η ώρα της ορκωμοσίας δεν ορκίζονται λέγοντας πως δεν μπορούν να ορκιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδος γιατί δεν πιστεύουν. Όταν δεν πιστεύεις πως μπορείς να διοικήσεις ένα λαό που πιστεύει. Ο όρκος που δίδεται από τους πολιτικούς δεν είναι ο ίδιος που δίνουν στα δικαστήρια. Εδώ έχουμε μια πολιτικά διαταραχή του πολιτικού μας βίου. Μακάρι να δούμε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και θα έχει μοναδικό σκοπό τη ρύθμιση των ευθυνών μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μείνουμε στο ευρώ.

Οι άνθρωποι είναι σήμερα οι ισχυροί και οι δυνατοί κι μας διοικούν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό έχουν ιερό φόβο Θεού. Πιστεύουν στο Χριστό και στην Εκκλησία; Ακούσατε τίποτα, εντός κι εκτός, για την πίστη; Μιλάμε πάντα με αγάπη και κατανόηση.

Είπα προ καιρού, πως κάνω προσευχή ο νέος πρωθυπουργός να πετύχει στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να πετύχουν ευνοϊκή λύση για τα οικονομικά της πατρίδας μας. Μερικοί, αντί να καταλάβουν τι είπα, αναρωτήθηκαν “ο Άνθιμος έγινε φίλος της κυβέρνησης αυτής; Είναι του κόμματος που τώρα που κυβερνάει;” Εγώ προσευχήθηκαν στον Θεό, όχι σε κάποιο κόμμα.

Οι άνθρωποι που ακούν την εξουσία με τη δική μας τη βούληση και τη δική μας ψήφο έχουν ανάγκη από βοήθεια. Όπως βλέπετε όμως, δεν πάμε καλά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε εμάς, μπορεί να οφείλεται και στους ξένους. Αν τα τελευταία 10-15 χρόνια ζούσαμε διαφορετικά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Φταίμε κι εμείς».

Πηγή: agioritikovima.gr