Ώρες αγωνίας ζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης οι οποίοι περιμένουν την απόφαση της κοινοπραξίας «ΑΕΓΕΚ- Impregilo, Ansaldo-Seli- Ansaldobreda», σε σχέση με το αν θα παραμείνει στο έργο ή «θα τα μαζέψει και θα φύγει», μετά και την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που της δίνει το δικαίωμα να αποχωρήσει χωρίς επιπτώσεις.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό, Σταύρος Στέτσικας, η συνεδρίαση που θα καθορίσει αν η κοινοπραξία θα μείνει ή θα φύγει βρισκόταν στις 4.30 το απόγευμα σε εξέλιξη στην Αθήνα, κορυφώνοντας την αγωνία των περίπου 350 εργαζόμενων στην κατασκευή.

Νωρίτερα σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία της κοινοπραξίας στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Μοναστηρίου-Εγνατία-Αριστοτέλους, κρατώντας πανό,που μεταξύ άλλων έγραφαν «Με ψέματα και λόγια δεν γίνεται μετρό» και μοιράζοντας φυλλάδια.

Η πορεία κατέληξε στον Σταθμό Συντριβανίου του Μετρό, στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της ΔΕΘ, ο οποίος σήμερα ήταν ανοιχτός για το κοινό, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα. Την Κυριακή, αντίστοιχη ξενάγηση για το κοινό θα γίνει στον σταθμό Ανάληψη, στην περιοχή τής Δελφών, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.

«Θέλαμε να κάνουμε μια ειρηνική πορεία, να δώσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ και ότι η κοινοπραξία πρέπει να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το έργο» σημείωσε ο κ.Στέτσικας.