Την παραίτηση του αναπληρωτή πρύτανη, καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου, έκανε αποδεκτή ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, μετά τη δημοσιοποίηση -από το Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας- παλαιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης του πρώτου, στην οποία ανέφερε ότι «φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας», καθώς και ότι «εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται: «Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.

Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα ΜΜΕ, δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του ΑΠΘ».

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ. Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

«Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά», ανέφερε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ.Τζιφόπουλο.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ καταδίκασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Τζιφόπουλος και κάλεσε «το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει τέτοιες απόψεις και τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές».