«Το κομμάτι της επικοινωνίας του ιπταμένου της επίδειξης με τον κόσμο, υπάρχει σε όλα τα σόου, απλά το μήνυμα που μεταδίδουμε είναι το προσαρμοσμένο στην συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία μιλάμε», τόνισε την Τετάρτη ο πιλότος Σωτήρης Στράλης, ο οποίος συγκλόνισε χθες το πανελλήνιο με το μήνυμα ενότητας που μετέφερε μέσα από το πιλοτήριο.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Mega για το μήνυμα που εξέπεμψε, σημείωσε πως «το κεφάλι ψηλά» πρόκειται για ένα «μότο της ομάδας μας» ή αλλιώς για «ένα λογοπαίγνιο», καθώς από τη μια είναι ζητούμενο να σηκώσει κάποιος το κεφάλι ψηλά και να παρακολουθήσει την επίδειξη και από την άλλη «μεταφορικά μιλώντας ζητάμε από τον κόσμο να επαναφέρει στη ζωή του βασικές αξίες και αρχές».

Υπογράμμισε ότι σε όρους προετοιμασίας τίποτα δεν είναι απλό και εύκολο καθώς απαιτείται να προηγηθεί συγκεκριμένη εκπαίδευση. «Απαιτούνται μήνες σκληρής και εντατικής δουλειάς», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, τόνισε ότι για τη χθεσινή επίδειξη προηγήθηκε προετοιμασία 10-15 ημερών που περιελάμβανε δοκιμαστικές πτήσεις. «Πρόκειται για καλά ενορχηστρωμένη διαδικασία με πολλές πτυχές οι οποίες είναι μη ορατές σε όλους τους μη γνωρίζοντες», σημείωσε.