Συλλυπητήρια εκφράζουν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες των τριών θανόντων, στο πεδίο ασκήσεων Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Παράλληλα, την θλίψη και την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στο Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος – κατά την ενημέρωση του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – εξέφρασε «την συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πρωτόγνωρο αυτό δυστύχημα», τονίζοντας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τον χαμό των τριών στρατιωτών, όπως πενθούν και οι οικογένειές τους.

«Είμαστε κοντά τους» είπε και τόνισε ότι η έκβαση της έρευνας που διενεργείται θα φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά. Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρείς αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί», κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με το θλιβερό γεγονός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, στον Βόλο χάσαμε στρατευμένα παιδιά την ώρα του καθήκοντος. Η συμπαράσταση της Πολιτείας στο πλευρό των οικογενειών τους θα είναι αμέριστη.

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη, τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν, τονίζοντας ότι αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων η πλήρης αναζήτηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος.

Ανακοίνωση για τον θάνατο των οπλιτών, εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά που εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των τριών οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο.

Η άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην στην τραγωδία είναι αναγκαία, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους των αδικοχαμένων οπλιτών του Πεζικού, εκφράζει και η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί όλη η ελληνική κοινωνία πενθούν το χαμό τριών νέων ανθρώπων, τριών οπλιτών του Πεζικού, που βρήκαν τραγικό θάνατο από την έκρηξη όλμου σε προγραμματισμένη άσκηση στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και στους οικείους τους».