Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση αλλά εκτός από την εύρεση της σωστής στέγης η γειτονιά που θα βρίσκεται το σπίτι είναι εξίσου σημαντική.

Η γειτονιά επηρεάζει την καθημερινότητα, την εκπαίδευσή , το αίσθημα ασφάλειας αλλά και την διασκέδαση και ο ευκολότερος τρόπος για να συγκεντρώσει κανείς στοιχεία είναι να πάρει το αυτοκίνητό του και να την εξερευνήσει.

Πρέπει να παρατηρήσετε τη γενική εμφάνιση των κατοικιών και τους ελεύθερους χώρους

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν είναι τα καταστήματα, τα σχολεία , η εγκληματικότητα και οι ειδικές ανάγκες της οικογένειάς σας .

Αυτά θα δώσουν και μια ασφαλή εκτίμηση  για το κατά πόσο η αξία του σπιτιού είναι πιθανόν να αυξηθεί .

Σχολεία:

Ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας , η αγορά ενός σπιτιού σε μια περιοχή με καλά σχολεία , θα είναι για συμφέρον σας . Όταν και αν πουλήσετε το σπίτι τότε η παράμετρος αυτή μπορεί να εκφραστεί με μία καλύτερη προσφορά, αφού οι συνοικίες με καλά σχολεία προσελκύουν συνήθως περισσότερους αγοραστές .

Αρκεί όμως να μιλήσετε με τους ανθρώπους στη γειτονιά, ιδίως τους γονείς και να επισκεφτείτε τα σχολεία για να  συζητήσετε με καθηγητές ή δασκάλους

Εγκληματικότητα:

Κανείς δεν θέλει να ζει σε μια γειτονιά όπου οι διαρρήξεις είναι ο κανόνας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει κάθε χρόνο στατιστικές στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Σε περίπτωση που θέλετε να σχηματίσετε την δική σας γνώμη :

Μιλήστε με τους γείτονες

Παρατηρήστε εάν υπάρχουν μπάρες στα παράθυρα και στις πόρτες των σπιτιών

Μιλήστε με την αστυνομία .

Πηγή: realestate