Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία ορισμένων φαναριών στο λεκανοπέδιο θα έχουν αντιμετωπιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλώνει ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης.

Όπως αναφέρει, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη συντήρηση του δικτύου φαναριών που τον έχει κερδίσει μία εταιρία, η οποία τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα ομαλοποιήσει το σύστημα και όπου απαιτείται κομβικό υλικό μεταφέρεται από άλλα σημεία του δικτύου. Ωστόσο θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη Siemens που έχει το μεγαλύτερο μέρος του κομβικού εξοπλισμού και του δικτύου.

Ο κ. Οικονομίδης, υποστηρίζει πως «το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται» και διευκρινίζει πως χαλασμένοι σηματοδότες υπάρχουν σε περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους.

Το υπουργείο Υποδομών, προτίθεται να προχωρήσει σε δύο διαγωνισμούς, έναν για τον κομβικό εξοπλισμό (ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ) και έναν για τα συμβατικά υλικά (λαμπτήρες κλπ), για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση του δικτύου, σημείωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων.

Σε ότι αφορά τα έργα του μετρό, οι σταθμοί και προς το Ελληνικό και προς τις άλλες επεκτάσεις έχουν προχωρήσει κατά 80-90%, όμως η συμμετοχή της Siemens που έχει κερδίσει το διαγωνισμό στα ηλεκτρομηχανικά καθυστερεί την ολοκλήρωσή τους και θα πρέπει να βρεθεί λύση. Ο κ. Οικονομίδης, είπε ότι έχει γίνει μελέτη για το πρόβλημα από επιτροπή, οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.