Ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό δίνει το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Αγγελάκας. Η συναυλία με τίτλο «Όλα είναι δρόμος» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα.

«Τα προγράμματά μου τα φτιάχνω με βάση ποια τραγούδια μιλάνε πιο δυνατά στην ψυχή μου», δηλώνει ο καλλιτέχνης στο «Έθνος», σε συνέντευξη που παραχωρεί με αφορμή τη συναυλία της επόμενης εβδομάδας.

«Από ένστικτο κάνουμε αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και το απολαμβάνουμε με τις ευκολίες και τις δυσκολίες του. Αυτός είναι ο δρόμος που μου δόθηκε, αυτόν περπατάω», σημειώνει ακόμη.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ο Γιάννης Αγγελάκας παραδέχεται πως είναι πιο ζεστός, πιο ανοιχτός και ως παρατηρητής και όταν μετέχει σε κουβέντες. Νιώθει χρέος του να αναζητά λύσεις όχι τόσο ως καλλιτέχνης, αλλά ως άνθρωπος. «Όπως σε μια οικογενειακή δυσκολία πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε, κάπως έτσι πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα ευρύτερα κοινά προβλήματα. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι η τέχνη είναι πανάκια στις δύσκολες εποχές και γι’ αυτό οφείλει να είναι παρούσα. Δεν σημαίνει δηλαδή απαραίτητα πως κάποιος που βγάζει τραγούδια έχει υψηλότερο πνευματικό επίπεδο από κάποιον άλλον. Το θέμα είναι η σχέση του καθενός με τη συνείδησή του», σημειώνει.

«Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα πληρώνουμε τα δικά μας λάθη. Σ’ αυτά τα λάθη στηρίχτηκαν οι ξένοι. Και το μεγαλύτερο λάθος μας είναι ο διχασμός. Είμαστε κομματιασμένοι ως οικογένειες, ως κοινωνία. Όλη η Ελλάδα, όπου κι αν πας, είναι μοιρασμένη σε διαφορετικά στρατόπεδα. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και δεν υπάρχει χώρος για κοινή λογική. Γι’ αυτό και δεν είμαι αισιόδοξος, για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον. Νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας γουστάρει να λέει ψέματα στον εαυτό του. Κι όταν αλλάζουν οι συνθήκες αλλάζει και τα ψέματα που λέει…», τονίζει.