Δύο σοβαρά τραυματίες, με εγκαύματα σε όλους τους το σώμα, και δύο ελαφρύτερα τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός από το εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί, στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (Ε.Α.Σ.Η.).

Οι τραυματίες, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 χρονών, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, καθώς φέρουν εγκαύματα που καλύπτουν το 50% της επιφάνειας του σώματός τους, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ένας ακόμα συνάδελφός τους έχει υποστεί επίσης σοβαρά εγκαύματα, αλλά μικρότερης έκτασης, ενώ μόνο ο ένας κρίνεται πως βρίσκεται εκτός κινδύνου, αφού φέρει εγκαύματα μόνο στους αγκώνες.

Το περιστατικό συνέβη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Ε.Α.Σ.Η., που βρίσκεται στην περιοχή της Παλιανής Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν κατά τη διαδικασία καθαρισμού των δεξαμενών, έσπασε ένα λάστιχο με καυστική ποτάσα, περιλούζοντας τους άτυχους εργάτες.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διερευνώνται από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και μέλη του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκράτη Βαρδάκη.