«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βρει οι αρχαιολόγοι μέχρι στιγμής», τόνισε το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, , αναφερόμενος στον τύμβο της Αμφίπολης.

«Η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που προχωρεί με τους δικούς της ρυθμούς» σημείωσε ο κ. Τασούλας και ακολούθησε την… πεπατημένη του Αντώνη Σαμαρά, συνιστώντας υπομονή.
«Θα περιμένουμε δύο-τρεις εβδομάδες μέχρι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι πρέπει να επιδεικνύουμε προσοχή, καθώς μπορεί να καταρριφθούν πολλά από τα σενάρια που κυκλοφορούν.

«Ο Κάσσανδρος κατέσφαξε τον Αλέξανδρο τον Δ’ και τη Ρωξάννη και έδωσε εντολή να τους κρύψουν. Δεν συνάδει το κρύβω με το βάζω μέσα σε ένα τύμβο 30-40 μέτρων», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού σχετικά με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, έπειτα από την αρχαιολογική ανασκαφή.

Παράλληλα ο υπουργός Πολιτισμού δεν παρέλειψε να απευθύνει τα βέλη του και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις χθεσινές κατηγορίες ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός εναποθέτει τις ελπίδες της σε αρχαιολογικά ευρήματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός στη χώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος μόνο με την αποτυχία και τη δυσπραγία» επισήμανε ο υπουργός.

Τέλος, σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επειδή δεν πάνε καλά τα πράγματα, όταν βελτιώνονται τρομάζει γιατί θα εξαφανιστεί. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου μεγέθους ιστορικά γεγονότα».