Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του MEGA για το θέμα της 56χρονης τετραπληγικής που πέθανε επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, έκανε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη», είπε αρχικά ο κ. Στεργιώτης, ζητώντας όμως «να περιμένουμε τα ιατροδικαστικά πορίσματα για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Όπως είπε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή βάσει των ρεπορτάζ έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όταν κόβεται το ρεύμα, κόβονται και τα μηχανήματα. «Όλα τα μηχανήματα φορτίζονται και έχουν μία διάρκεια ζωής», είπε ο κ. Στεργιώτης, προσθέτοντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε γιατί πρέπει να δούμε τα ακριβή αίτια του θανάτου».

Σύμφωνα με τον διευθυντή Επικοινωνίας, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε καταχωρηθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Προσώπων, κάτι που αναφέρθηκε και στη χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού. Γι’ αυτό η ΔΕΗ όρισε δικό της πραγματογνώμονα για να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της 56χρονης.

Ωστόσο, η οικογένεια περιμένει τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα και με το δικηγόρο της θα συζητήσει για τις επόμενες κινήσεις της.