Στις 9:30 το βράδυ θα έχουμε το 10% των αποτελεσμάτων για να βγάλουμε και τα πρώτα συμπεράσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους η Singular Logic που έχει αναλάβει όπως πάντα την συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Η γνωστή πια εταιρεία φέτος παρουσίασε ένα πολύ εξελιγμένο και εύχρηστο σύστημα που παράγει στοιχεία και ομαδοποιήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό και άμεσα.

Θα λειτουργήσει και πάλι το σύστημα RTS όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα στοιχεία μέσω ειδικού κινητού που θα τους δοθεί μαζί με τους εκλογικούς φακέλους. Αμέσως μετά την καταμέτρηση οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στείλουν τα αποτελέσματα ψηφιακά και αυτά θα μπουν στην βάση δεδομένων, θα πάρουν την θέση που είναι προγραμματισμένα και μετά από τέσσερα λεπτά θα εμφανιστούν στο διαδίκτυο.
Είναι άγνωστο βέβαια αν αυτή η οδός θα είναι γρηγορότερη από την συλλογή των αποτελεσμάτων τοπικά σε κάθε δήμο από τους επόπτες.

Στο νέο σύστημα πάντως εκτός από την παραδοσιακή ένδειξη του χρίσματος φέτος η Singular Logic έβαλε σε κάθε υποψήφιο και μια κομματική ταυτότητα όταν αυτή υπάρχει κατά δήλωση των κομμάτων όπως μας ενημέρωσαν.
Από την πρώτη εικόνα όμως που έδωσαν, αυτή η ένδειξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα αφού η απόδοση της κομματικής ταυτότητας δεν είναι και τόσο επιτυχημένη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά του κ. Κωνσταντά στην Παλήνη που δικαίως τον δίνουν χωρίς χρίσμα με λευκό χρώμα αλλά τον δίνουν και χωρίς κομματική ταυτότητα. Ο κ. Κωνσταντάς ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην ΚΕΔΚΕ κα εξ’ όσων γνωρίζουμε ούτε έχει αποχωρήσει, ούτε έχει διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία. Πιο κραυγαλέα πε΄ριπτωση αυτή του κ. Νικολάου στου Παπάγου – Χολαργού. Και ο κ. Νικολάου δεν πήρε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Είνα όμως Γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχός της. Το σύστημα τον δίνει ως υποψήφιο χωρίς κομματική ταυτότητα.
Μια ένδειξη που όταν βγει στον αέρα εν’ όψη της δεύτερης Κυριακής θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
πηγή: otanews