Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες, σήμερα (10/11) στην Κρήτη, με τα ύψη βροχόπτωσης να φθάνουν ήδη τα 100 χιλιοστά, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα. Το σκηνικό του Οκτώβρη επαναλαμβάνεται στον δήμο Χερσονήσου, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές έχουν υποστεί οι περισσότερες περιοχές. Πισκοπιανό, Ανάληψη, Σταλίδα -και όχι μόνο- βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί από χθες το βράδυ, είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει ολόκληροι δρόμοι αναφέρει το flashnews.gr.

H κατάσταση είναι δύσκολη και στην περιοχή των Γουβών, όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από λάσπη και νερά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media από κατοίκους της περιοχής είναι ενδεικτικές και αποτυπώνουν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής.

Tα χειμαρρώδη νερά έχουν παρασύρει ότι βρίσκουν στον δρόμο τους με αυτοκίνητα να έχουν θαφτεί κάτω από το νερό και την λάσπη, ενώ η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100 και τα συνεργεία επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα. Επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Δείτε τα ύψη βροχόπτωσης ανά περιοχή:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Παρασύρθηκε όχημα από τα ορμητικά νερά – Φόβοι ότι έχει επιβάτες

Όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής στη θάλασσα, στις Γούρνες, εξαιτίας της κακοκαιρίας και σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.