Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν έχει θετικό αποτέλεσμα γι αυτούς η αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αγρότες της Β. Ελλάδας, ενισχύοντας τα μπλόκα που έχουν ήδη στήσει και στήνοντας και νέα σε διάφορες περιοχές.

Στα «Πράσινα Φανάρια» θα μεταβούν σε λίγο οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους σε πλατείες περιοχών έξω από την πόλη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου.

Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά, προχώρησαν ήδη στο κλείσιμο του δρόμου συμβολικά.

Κατά τις επόμενες ώρες θα γίνει κινητοποίηση αγροτών, κτηνοτρόφων και άλλων εργαζομένων στα διόδια Τραγάνας, που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, για την αύξηση των τιμών τους, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παράλληλα θα μοιράσουν τοπικά προϊόντα στους περαστικούς, όπως σπανάκι και ραδίκια.

Στο μεταξύ, αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ενώ ζητούν από τους δημάρχους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 350 αγρότες συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών πραγματοποιώντας ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη.

Με μαύρες σημαίες στα χέρια και αγροτικά μηχανήματα, οι Σερραίοι αγρότες απέκλεισαν μέρος της Οδού Μεραρχίας στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης.

Στο μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής.
Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για αύριο, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη της ΔΟΥ στην Έδεσσα, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία Γιαννιτσών, Έδεσσας και Σκύδρας. Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στο Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά, ενισχύοντάς τα και δηλώνοντας έτοιμοι να προβούν εκ νέου στο τελωνείο των Κήπων, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Αντώνης Πολυσάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.