Η 82χρονη Βασιλική Λιάπη, θεία του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, «αδειάζει» τον ανιψιό της τονίζοντας πως τη χρησιμοποίησαν στην απέλπιδα προσπάθεια εκείνος να σωθεί. «Με μπλέξανε σε αυτή την ιστορία», λέει μιλώντας στο «Έθνος», «δεν έβαλα ποτέ δικηγόρο για να βγάλει κάποια ανακοίνωση. Όλα αυτά έγιναν ερήμην μου. Όταν πέθανε ο σύζυγός μου, Δημήτρης, βρήκαν το αδύνατο σημείο μου κι έβαλαν εμένα επειδή δεν έχω παιδιά», συνεχίζει.

«Είμαι μόνη μου. Ο αδελφός μου με φροντίζει και μια γυναίκα που έχω στο σπίτι. ‘Άσε αυτούς να τα ξεμπλέξουν’, φωνάζει συνέχεια ο αδελφός μου. Δεν ανακατεύομαι. Τον Μιχάλη τον αγαπώ, είναι καλό παιδί, αλλά έχει κάνει λάθη. Έκανε λάθος με τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Προσωπικά δεν του έχω ζητήσει ποτέ κάτι. Ούτε διορισμό, τίποτα. Μια φορά τον ρώτησα αν μπορούσε να βοηθήσει έναν ανιψιό που έχει τέσσερα παιδιά και ο Μιχάλης μού απάντησε αρνητικά».

Όπως εξομολογείται, δεν έχει μιλήσει με τον ανιψιό της από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. «Ούτε με τον Μιχάλη, ούτε με τον αδελφό του. Ούτε κι αυτοί μού τηλεφώνησαν. Μακριά, μακριά, μακριά από μένα. (…) Με έμπλεξαν άσχημα από μία βλακεία του Μιχάλη. Ένας άλλος ανιψιός μου λέει ότι χτυπάνε τον ‘καραμανλισμό’. Δεν βρήκαν κάποιον άλλο και χτυπάνε εκεί, τον Μιχάλη. Βέβαια έδωσε αφορμή, έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη», προσθέτει.

«Το μόνο που δεν περίμενα σ’ αυτή την ηλικία ήταν να βρεθώ και μπλεγμένη!», καταλήγει.