Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ νέα συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα συγκληθεί την Τετάρτη το μεσημέρι.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Νωρίτερα χθες η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε αποφασίσει την  προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών της σημειώνοντας πως «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Ενώπιον εισαγγελέα βρέθηκε χθες ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, που είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.